Elementor je futuristički u svom pristupu jer nije nudio kôd ili minimalnu kulturu koda za izradu web stranica kada se o tome nije pričalo. Možda smo nedavno videli mnoge graditelje web stranica koji nude jednostavne opcije povlačenja i ispuštanja (drag & drop), ali Elementor je daleko ispred tih rešenja. Open source web graditelj, Elementor je bio ranoranilac koji se razvijao s vremenom i dao korisnicima ono što im je najviše nedostajalo. Bilo da se radi o funkcionalnosti koju programeri žele da imaju na svojoj web stranici.

Web programeri i klijenti zadovoljni su Elementorom

Opcija povlačenja i ispuštanja ne samo da se čini korisnom za naše programere, već je i prilično zgodna za naše klijente da sami menjaju web stranice u pokretu. Mogu dodati/ukloniti/urediti bilo koji odeljak, tekst ili sliku s bilo koje druge web stranice. Moć uređivanja web stranice daje klijentima kontrolu nad njihovom web lokacijom i to im se sviđa. Retko se može videti platforma koja je toliko moćna da programere čini srećnima i laka je za upotrebu, pa čak i onima koji nisu programeri.

Evo zašto se Muhammad Areeb, jedan od viših softverskih inženjera, oseća srećnim radeći na Elementoru: “Elementor mi dopušta da preispitam web lokaciju s gledanjem uživo, a ima i napredne mogućnosti koje su odlične za dugoročno, lako upravljive, iznimno brze u podjenju s drugim graditeljima. ” rekao je Areeb. On je takođe dodao: “Učiniti web stranicu responzivnom mnogo je lako i prilagođeno je korisniku. Za prilagođene elemente dobili su prilično dobru dokumentaciju. Ukratko, Elementor je za mene najbolji graditelj WordPressa!”

Elementor nudi raznolikost

Elementor nudi raznolikost u dizajnu i izgradnji jedne stranice do potpune teme, zaglavlja, podnožja, iskačućih (pop-ups) prozora, odredišnih stranica (landing pages), animacija i efekata. Zamislite da je vaša web stranica dizajnirana upravo onako kako želite, a samo pomoću povlačenja i ispuštanja elemenata. Kompjuterski programeri zaista imaju vremena. Oni mogu videti rezultate onoga što rade u stvarnom vremenu, dobiti povratne informacije i u skladu s tim uneti promene. Proces dizajniranja i razvoja weba ubrzava se s Elementorom.

Elementor ima fiksnu levu bočnu traku koja je poput kutije s alatima u kojoj kontrolišete postavke, stil, dodajete elemente i još mnogo toga. Dodajte/uklonite ili uredite bilo koji element samo s leve bočne trake.
Hassan Hashmi, jedan od viših, full-stack programera WordPressa, veruje da je snaga Elementora u njegovoj raznolikosti. “Mogu kreirati šablon/templejt/temu  za svaku sekciju/odeljak svoje web stranice i dodati ga u biblioteku za upotrebu na drugim stranicama kad god je to potrebno.”   Hashmi je rekao: “To nam daje mogućnost ugrađenog uređivanja koda u hodu čak i bez provere pregleda kako će izgledati na web stranici na prednjoj strani.” Hashmi je takođe primetio ogromnost biblioteke templejta Elementora. “Elementor nam daje biblioteku API -ja za pozivanje bilo kojeg templejta koji smo sačuvali u biblioteci Elementora za upotrebu u prilagođenim templejtima. “Prilagođavanje za responzivnost je lako prema Hashmi -u, koji kaže: “Programeri takođe mogu da kreiraju prilagođene širine mreže (grids: da usput objasnimo šta je mreža u web dizajnu:
Mreža/grid u web dizajnu je sistem za organizovanje sadržaja dizajna, stvara poravnanje i poredak. Bilo da kreirate izgled za štampanje poput časopisa ili kombinujete slike i tekst za dizajniranje odredišne stranice, koristićete rešetku koja će vam pomoći u donošenju odluka o dizajnu i stvoriti dobro iskustvo za korisnika)  dakle, kreirate mrežu po svom izboru, a to ne smeta  u odzivne rasporede tj. responsive layouts.”
Ta web dizajnerska mreža izgleda ovako, i to su ove roze i bele kolone, tek da imate predstavu


Ljubav prema widžetima Elementor

Jedna od primarnih briga WordPress veb lokacija je da ponekad izvor dodataka nije pouzdan ili programeri dodataka napuštaju svoj proizvod. Oba scenarija čine vašu WordPress veb lokaciju ranjivom na pretnje. Da bi zamenio nepouzdane dodatke, Elementor ima svoju galeriju vidžeta za postizanje nekih osnovnih i profesionalnih funkcija vaše WordPress veb lokacije. Dakle, sigurni ste u izvor i dugovečnost vidžeta. Takođe ima vidžete za veb lokacije e -trgovine. Elementor promoviše svoje vidžete kao jednu od najboljih alternativa dodataka za WordPress, i to je pouzdano i sigurno.

Ashok Kuikel, DevOps inženjer je ljubitelj Elementor vidžeta. On veruje da je „Elementor jednostavan za korišćenje, nudi drag and drop vidžete koji su kompatibilni sa bilo kojom verzijom WP -a i skoro 100% tema i dodataka. Ashok takođe dodaje da je „ažuriranje i nadogradnja Elementora laka. Za kreiranje prilagođenog odeljka zaglavlja i podnožja nije vam potrebno nikakvo kodiranje. “

izvor

Scroll to Top